Koření a bylinky Sonnentor

 

Nejprodávanější

49
495149495
Značky

Stránka 1 z 2 - 51 položek celkem

     
  • Skladem

    Informace o produktu Badyán – „krása a kořeněná chuť v jednom“ - s jeho osmicípými, hvězdicovitými plody je badyán bezesporu nejhezčím kořením na trhu. A ještě k tomu dobře chutná. Sladké aroma, které se blíží fenyklovému, ale je o trochu ostřejší, se dobře hodí do sladkého pečiva a do kompotu. V čínské kuchyni se s badyánem a sojovou omáčkou připravují polévky, dušené kuře, vepřové maso a kachna. Také ve Vietnamu rádi používají badyán při přípravě svých pokrmů, např. hovězí polévky (pho). Badyán je ovšem koření, které můžete použít mnohem rozmanitěji než se může zdát - stačí trocha odvahy k experimentování a příklad z Východu. Tip: badyán můžete dlouho vařit. Při přípravě kuřete vložte badyán dovnitř, aby dodal masu krásné aroma. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Informace o produktu Bazalka – „Pesto pro těstoviny“ Ať už do omáček nebo těstovin, bazalka už není tak zcela dobře střeženým tajemstvím italské kuchyně. Koření, v našich zeměpisných šířkách už téměř přirozeným průvodcem rajčatových pokrmů, se dá kromě pesta, pomodoro a podobně použít také jinak. Bazalka s nastrouhanou citronovou kůrou, česnekem a máslem je velmi chutnou letní kreací, které může být zamícháno do rizota. Tip: Pokrm okořenit až ke konci vaření, neboť bazalka vařením lehce ztrácí své aroma! Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Informace o produktu Vavřín – „z Apollonovi hlavy na náš talíř“ Zatímco byl vavřín u římanů a řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit jako koření. Byla by také vyloženě škoda, kdyby nepřistál na našem talíři. V současnosti jej pravidelně nalezneme v polévkách a ragout. Sladké balsámové aroma lístků podobné muškátu výborně vyniká na jehněčí, hovězí pečině a zvěřině a v marokánském Tajines. Kdo připravuje rybu, naplní její břicho citronem, fenyklem a bobkovým listem a dostane tak obzvláště chutný pokrm. Tip: Lístky mohou být nasekány nebo celé povařeny v pokrmech. Celý bobkový list je nejlépe před servírováním jídla odstranit. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem
    Kouzelné koření na mořské plody, ryby a maso, polévky, zeleninu a těstoviny, omáčky a marinády, do pikantní kuchyně ale také na dezerty, pečivo a ovoce. Skladováním se můžou vytvořit hrudky. To ale není na závadu. Před použitím produkt protřepte. Skladovat v suchu a chladu.
     
     
     
     

    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Česnek – „odhání upíry a chutná gurmánům“ Kdo se mu vyhýbá kvůli strachu ze zápachu z úst, ten o dost přichází. Mnohými milován a některými nenáviděn dává česnek pokrmům jejich charakter. Jeho intenzivní, ostré aroma se ve vařeném nebo pečeném stavu rychle změní. Tak chutná pečený nebo vařený česnek podstatně sladčeji a jemněji než syrová varianta. Česnek je zvláště oblíbený ve střední a jižní Evropě, kde zjemňuje těstoviny, zeleninové pokrmy a pečeni. Některé španělské Tapas, obzvláště „Gambas al ajillo“, žijí z intenzivního aroma česneku. Stroužky chutnají obzvláště dobře v kombinaci s olivovým olejem. Tip: Protože česnek při pečení velmi rychle hořkne, mělo by zahřívání probíhat při mírné teplotě a rychle. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Česnek medvědí – „česnek jara“ Ať už pesto, polévka nebo pomazánka – česnek medvědí je všude. Aroma připomíná česnek, je ale jemnější a slabší a má v sobě stopy pažitky. S česnekem medvědím můžete zjemnit zeleninové a bramborové pokrmy a saláty, které tak rychle dostanou svěží jarní chuť. Rizoto a tvarohové pomazánky nepotřebují víc než sůl a prostě česnek medvědí. Tip: nať přidávat spíše ke konci vaření. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem

    Dobromysl neboli oregáno – „aroma pizzy“ - celé umění italské kuchyně by nebylo dokonalé bez tohoto bylinného, peprného, hořce-ostrého koření. Středoevropané již mezitím od Italů něco okoukali a rádi používají oregáno do zeleninových pokrmů a omáček na těstoviny. Výborně se hodí také do ostrých jídel. A kdo ví, třeba se oregáno právě proto nachází v mexických pokrmech jako je Taco, v náplních a fazolích. Ovčí sýr s olivovým olejem a oregánem zabalené v alobalu a položené na gril, vlažný letní večer a sklenice vína – tak doma pokračuje řecká dovolená. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Estragon – „dračí nať“ SONNENTOR používá francouzský estragon – má jemnou, aromatickou vůni připomínající anýz a kořeněnou, lehce hořkou chuť. Obzvláště vhodný pro různé rybí pokrmy a rybí polévky nebo jako přísada do hořčice. Nakládané zelenině, bylinnému dresingu a bylinnému oleji propůjčí delikátní aroma a dá omáčkám, salátům, drůbeži a vejcím jako přídavné koření aromatický tón. Tip: Aroma a ostrost se pomalu vyvíjí, proto používejte estragon opatrně. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Fenykl – „sladké koření na chleba“ Selský chléb bez fenyklu si ani neumíme představit: sladce-aromatická semínka dávají tmavému chlebu a pečivu jeho nezaměnitelnou chuť. Ale fenykl umí mnohem víc než pouze aromatizovat chléb. Použijete-li jej v kombinaci s tučnou rybou jako je losos, makrela nebo sleď a čerstvou limetkovou nebo citronovou šťávou, vznikne chuť, která gurmány v sekundě přenese ke stolu v Toskánsku. S rozdrcenými semínky se v létě dají vykouzlit chutné salátové dresingy, v zimě se výborně hodí k prohřívajícím jehněčím pokrmům. Semínka fenyklu se ale objevují také v různých curry směsích. Dají se také nakličovat – klíčky dochutí každý zelený salát. Tip: Před použitím se semínka doporučují opražit na pánvi bez tuku, aby je bylo následně možné rozdrtit v hmoždíři. Tak vynikne nejlépe jeho jemně nasládlé aroma. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem

    Stupeň ostrosti (na stupnici 0-10) - 6 Okuste opravdovou ostrost latinskoamerické, africké, či orientální kuchyně. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré, dá jej do těstovinových omáček a curry nebo připraví marinádu. Ale také dezerty mohou snést trošku ohně, obzvláště doporučujeme čokoládovou chilli-omáčku, která se výborně hodí jak ke sladkému (zmrzlina), tak i k pikantnímu (kuře). Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Stupeň ostrosti (na stupnici 0-10) - 9 Ten kdo má rád opravdu ostré, sáhne po tomto ohnivě ostrém chilli. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré, dá jej do těstovinových omáček a curry nebo připraví marinádu. Ale také dezerty mohou snést trošku ohně, obzvláště doporučujeme čokoládovou chilli-omáčku, která se výborně hodí jak ke sladkému (zmrzlina) tak i k pikantnímu (kuře). Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Kmín – „koření na pečeni a chleba“ Kmín je kořením německy mluvících zemí. V Rakousku, Německu a Švýcarsku byl již mnohostranně využit. Kmín je nejvíce známý jako koření na chleba. Také vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí žijí z jeho ostrého, hořko-sladkého aroma. Hnědá semínka propůjčují také mnoha severoafrickým zeleninovým pokrmům jejich typickou chuť – marokánská kmínová polévka je nepochybně něco pouze pro opravdové fanoušky kmínu. Špetka kmínu v salátu chutná také výborně. Bramborová polévka a tvaroh dosáhnou díky kmínu výrazné chuti. Tip: Mnoho lidí se chce vyhnout přímému kousnutí do kmínu. Kdo chce, může koření uvařit ve lněném pytlíčku a před servírováním jej odstranit. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem

    Kmín – „koření na pečeni a chleba“ Kmín je nejvíce známý jako koření na chleba. Také vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí žijí z jeho ostrého, hořko-sladkého aroma. Hnědá semínka propůjčují také mnoha severoafrickým zeleninovým pokrmům jejich typickou chuť – marokánská kmínová polévka je nepochybně něco pro opravdové fanoušky kmínu. Špetka kmínu v salátu chutná také výborně. Bramborová polévka a tvaroh dosáhnou díky kmínu výrazné chuti. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Kopr – víc než „nať do okurků“

    Proti koprovým okurkům nebo letnímu okurkovému jogurtu s koprem se nedá nic namítat, přesto toto koření omezit pouze na přípravu tohoto, by bylo plýtvání. Kdo má rád norskou kuchyni, může připravit lososa, mušle nebo krevety s koprovou omáčkou a potěšit se typickou skandinávskou chutí. Čisté, vonící, citronové aroma kopru se výborně hodí ke kořenové zelenině, fazolím, bramborám a červené řepě. Také ruský boršč (polévka z červené řepy) nutně potřebuje kopr, aby chutnal autenticky. Velmi chutný je rovněž indický čočkový špenát, jehož charakter určuje nať a semínka kopru. V Rakousku zná téměř každý tradiční koprové fazole s hovězím masem.

    Tip: díky jeho citlivému aroma, se doporučuje přidat nať teprve ke konci vaření.

    Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Koriandr – „co mají perník a curry společného“ - Někteří ho milují, jiní se s jeho chutí neztotožní. Přesto předtím, než se člověk stane nebo nestane jeho fanouškem, měl by bezpodmínečně ochutnat jeho semínka (botanicky správně: plody) a lístky, neboť ty se na patře rozvíjí naprosto rozdílně. Listy mají svěží, organicky-mýdlovou chuť a výborně se hodí do thajského curry, vietnamského Pho (nudlové polévky), ale také do peruánského Ceviche (syrová ryba s citronem a koriandrem). Semínka mají naproti tomu kořeněno-dřevité aroma se sladko-peprným tónem, které se hodí stejně dobře do perníku nebo jablečného kompotu jako i do indického curry. V něm tvoří lístky a semínka také dobrou kombinaci. Pokud se člověk přece stane milovníkem koriandru, rychle pochopí, proč si zbytek světa mimo evropské hranice tohoto koření tolik cení. Koriandr je tak mnohostranně použitelný jako jinak téměř žádné koření. Existují arabské, indické a africké pokrmy a čaje, které mají skvělou chuť. Pozor, existuje zde možnost závisloti. Tip: Dávkovat cíleně, neboť koriandr má velmi intenzivní chuť. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem

    Koriandr – „co mají perník a curry společného“ Někteří ho milují, jiní se s jeho chutí neztotožní. Přesto předtím, než se člověk stane nebo nestane fanouškem, měl by bezpodmínečně ochutnat jeho semínka (botanicky správně: plody) a lístky, neboť ty se na patře rozvíjí naprosto rozdílně. Listy mají svěží, organicky-mýdlovou chuť a výborně se hodí do thajského curry, vietnamského Pho (nudlové polévky), ale také do peruánského Ceviche (syrová ryba s citronem a koriandrem). Semínka mají naproti tomu kořeněno-dřevité aroma se sladko-pprným tónem, která se hodí stejně dobře do perníku nebo jablečného kompotu jako i do indického curry. V něm tvoří lístky a semínka také dobrou kombinaci. Pokud se člověk přece stane milovníkem koriandru, rychle pochopí, proč si zbytek světa mimo evropské hranice tohoto koření tolik cení. Koriandr je tak mnohostraně použitelný jako jinak téměř žádné koření. Existují arabské, indické a africké pokrmy a čaje, které mají skvělou chuť. Pozor, existuje zde možnost závisloti. Tip: Dávkovat cíleně, neboť koriandr má velmi intenzivní chuť. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Koriandr nať – „asijský petržel“ Čím je pro nás petržel, tím je v Asii nať koriandru. Zelené listy mají výrazné, sladko-bylinné aroma a výborně se vyjímají v thaiském curry, vietnamském Pho (nudlová polévka), ale také v peruánské Ceviche (syrová ryba s citronem a koriandrem). Nať koriandru se také díky svému aroma často používá k dochucení salátů, polévek a omáček a patří neodmyslitelně do asijské a orientální kuchyně. Pozor, existuje zde možnost závislosti! Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Kurkuma – „žlutá plná síly s velkou chutí“ Charakteristická zlatožlutá barva je známá těm, kteří se ji po vaření zoufale pokoušeli odstranit z prstů a desky na vaření. Ale pokrmy obsahující kurkumu nejsou jenom krásné na pohled, koření je naplní také dřevito-květinovou vůní. Kurkuma patří do curry směsí a skvěle se hodí do rýžových pokrmů a čočky. Zemité koření se výborně hodí take k lilku, špenátu, kuřeti a rybám. Při příštím marokánském večeru nesmí chybět.
     
    Tip: Pro získání intenzivnějšího aroma se před přidáním ostatních přísad doporučuje zahřát koření v rostlinném oleji nebo másle a nechat krátce zpěnit.
     
    Skladovat v suchu a chladu.
     
    Případná změna barvy a konzistence je způsobena uvolněnými silicemi a není na závadu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem

    Libeček – „Polévkové koření ala příroda“ - Libeček, klasická polévková nať, má bylinné aroma se stopami anýzu, citronu a droždí. Jeho chuť připomína celer, ale je intenzivnější. Používat libeček pouze do polévek by ovšem byla chyba. Silné aroma se velmi dobře hodí do zeleninových směsí s kořenovou zeleninou a luštěninových pokrmů. Kdo potřebuje rychlé jídlo, tomu doporučujeme míchaná vejce s dýňovým olejem a libečkem. Zelená nať je schopna svou intenzivní chutí proniknout také masem, především jehněčím nebo vepřovým. Ti, kteří již touží po létu, přinese lístkový salát s troškou libečku do domu letní chuť. Tip: Opatrné dávkování, neboť se jedná o velmi dominantní koření. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Majoránka – „sestra dobromyslu“ Majoránka a dobromysl pochází z rodu hluchavkovitých, čímž se podobají. Harmonie očekávaná od sourozenců ovšem u koření nenastává. V kuchyni platí heslo: Buď jedno, nebo druhé. Majoránka má podstatně jemnější aroma než oregáno, chutná ve srovnání s ním méně peprně a jemně nasládle. Její jemné aroma se výborně hodí k vydatným zimním pokrmům, jako je bramborová polévka nebo zvěřina, ve kterých obzvláště harmonizuje s bobkovým listem a jalovcem. Majoránka chutná skvěle ke kapustovým pokrmům nebo luštěninám. Její lehce nasládlé aroma se kromě toho velmi dobře uvolní v salátech a na čerstvém sýru. Tip: Majoránku přidat až ke konci vaření, aby se nevytratilo jemné aroma. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Pažitka – „nepostradatelné zelené roličky“ Komu se při myšlence na chleba s pažitkou nesbíhají sliny v puse? Díky lehkému, cibulovému aroma chutná chleba s máslem, solí a dostatečným množstvím pažitky tak nějak jarně. Nejenom kvůli svěžímu aroma se pažitka výborně hodí do salátů a mléčných produktů, jako jsou jogurty, tvarohy a zákysy. Míchaná vejce (nebo omeleta) by také neměla pažitku postrádat. Tip: Při použití do horkých pokrmů je lépe pažitku přidávat až na konec. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem

    Petržel – „prominent mezi bylinami“ O petrželi nemůžeme říct, že se k něčemu nehodí. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské kuchyni nepostradatelnými. Nať s hladkými nebo kadeřavými lístky se v našich zeměpisných šířkách velmi často a s oblibou používá do spousty jídel. Vedle polévek, salátů a brambor, ke kterým se citronové a anýz připomínající aroma výborně hodí, se dají z natě vykouzlit také kreativní jídla. Doporučujeme vyzkoušet také orientální petrželový salát: velké množství natě (nešetřit!) jemně nasekat a smíchat s několika rajčaty, na to přidat dresing z citronu, soli a olivového oleje. Petržel se přirozeně skvěle hodí k rybám, vajíčkům, zelenině a téměř ke všemu, na co má člověk chuť. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Pískavice řecké seno mletá bio 35 g krabička Novinka
    Skladem

    Bez pískavice by to nebylo kari. Tak je vnímána pískavice v Indii, kde jsou pokrmy s kari velmi oblíbené. Vůně těchto semínek nám může připomínat typické směsi kari nebo také celer či libeček. Hodí se do vegetariánských pokrmů, k čočce, špenátu i bramborám.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Rozmarýn – „odnož k středozemnímu moři“ - Pokud člověk ucítí vůni rozmarýnu, začne jeho myšlenková cesta na dovolenou ke středozemnímu moři často rychleji, než je mu příjemné. Bylinná vůně a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu stojí za to. Zelené, jehličkovité lístky zjemňují italské zeleninové a rajčatové pokrmy, při jejichž přípravě je radno nešetřit olivovým olejem. Je jedno, jestli středomořská nebo klasická příprava, snítky rozmarýnu by měly zdobit každé pečené kuře a vřele se doporučují také k jehněčímu masu. Domácí chléb s rozmarýnem, šálek nejlepšího olivového oleje, sklenice vína – a večer je zachráněn. Tip: jehličkovité lístky by měli být před použitím trošku rozmělněny v hmoždíři. Rozmarýn by se měl bezpodmínečně vařit společně s jídlem, aby se mohlo uvolnit jeho plné aroma. Kdo nechce kousat do často tuhých lístků, uvaří jednoduše celou větvičku a před podáváním ji odstraní. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem

    Saturejka – „partner luštěnin“ To, že se saturejka hodí k fazolím, není žádné velké překvapení. Velmi dobře se hodí všeobecně ke všem typům luštěnin, kterým propůjčí trošku více šmrncu její peprně ostré aroma. Chuť trošku připomínající tymián, mátu a majoránku je výborná k bramborám, zelí a kořenové zelenině. Kořeněné lístky necharakterizují jen nespočet pokrmů středomořské kuchyně, nýbrž hrají velkou roli také v kulinářství balkánu. Obzvlášť dominantní je v bulharských zelných závitcích, národním pokrmu, kde se naplní zelné listy masem, rýží a cibulí a okoření saturejkou, paprikou, koprem a petrželkou. Tip: v ideálním případě přidat až ke konci vaření. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Skořice celá – „pro známé mlsouny“ Klasika do svařeného vína a punče, právě pro kouzelný vánoční čas! Skořice je usušená vnitřní kůra skořicovníku a báječné koření, které obzvláště zjemní keksy, kořeněné koláče a vánočky a ještě znásobí příjemnou předvánoční atmosféru. V orientální, africké a indické kuchyni se skořicí koření maso a ryby, ale musí se dbát na opatrné dávkování. Skořicí můžete dochutit také domácí likéry a je krásná také jako dekorace. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Šalvěj – „středomořský sametový list“ Lidé ve střední Evropě si cení jejího bylinného jemného aroma a používají ji do tučných jídel. Kachna, husa a vepřové maso se šalvějí zjemňují. Kdo potřebuje rychlé jídlo, může šalvěj orestovat na mírném ohni na másle do křupava: Společně s trochou parmezánu posypte těstoviny a vznikne aromatický zážitek. Jihoevropané jsou celkově kreativnější při zacházení s dlouhými lístky. Italská játra nebo saltimbocca by bez šalvěje nemohla být. Také Řekové ji milují v masovém ragú, kuřecích pokrmech nebo jako čaj. Tip: V sušené podobě je její aroma silnější. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem

    Tymián – „vůně Kréty“ U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Zemitě peprná chuť připomíná anýz, mátu a kafr a dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť. Tymián se velmi dobře hodí k cibuli, vínu a pivu. Pórek s máslem, bílým vínem a tymiánem dušený v troubě je neuvěřitelně chutný a hodí se téměř ke všemu. Vynikající jsou s tímto středomořským kořením rovněž rajčata, jehněčí, houby a brambory. Skladovat v suchu a chladu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Zázvor – „koření pro fanoušky Asie“ Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžující dřevitou notou a citronovými tóny patří do nesčetných pokrmů asijské, latinsko-americké, karibské a africké kuchyně. Od jisté doby je zázvor oblíbeným kořením také v Evropě. Se zázvorem mohou být kromě toho zality zimní prohřívající čaje, které jsou s medem a kapkou citronu vysloveně výtečné.
     
    Tip: přidat před dokončením pokrmu, neboť jinak strácí zázvor jeho aroma!
     
    Skladovat v suchu a chladu.
     
    Případná změna barvy a konzistence je způsobena uvolněnými silicemi a není na závadu.


    49,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Informace o produktu Anýz – člověk ho miluje nebo nenávidí: Intenzivní, sladká chuť anýzu podobná lékořici je unikátní, ale také není pro každého to pravé. V kuchyni se anýz používá podobně jako fenykl ke zjemnění chleba, pečiva a koláčů. Pohled do dalekých krajin ale dokazuje, že se dá anýz mnohostranně využít: krátce orestovaný v olivovém oleji dodá anýz indickému dhalu (čočkový pokrm), curry rybě nebo zelenině zcela zvláštní a ojedinělou chuť. Tip: Nejlépe se rozvine, pokud jej těsně před použitím rozdrtíte v hmoždíři.

    Skladovat v suchu a chladu.


    59,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem

    Nové koření – „koření nového světa“ Již Indiáni kořenili svou čokoládu novým kořením. Jeho vůně je velmi silná a aromatická, podobná hřebíčku, s trochou skořice a muškátu a s lehkou peprnou ostrostí. Jemné aromatické koření na maso a ryby, zvěřinu, do polévek, ale také do jemného pečiva nebo peprného koláče. Nové koření nalezne své využití rovněž v různých omáčkách, marinádách, zelenině, pikantních a ovocných salátech a mnoha kořeněných směsích, např. ve svařeném vínu, vánočním cukroví a curry. Skladovat v suchu a chladu.


    59,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Stupeň ostrosti (na stupnici 0-10) - 4 Paprika se těší oblibě na celém světě. Je součástí mnoha marokánských kořeněných směsí a je jako taková ráda přidávána do typické marokánské polévky – Tajines. Také ve španělské tortile je červený prášek nezbytný. Paprika je mnohostranná a neexistuje téměř nic k čemu by se nehodila. Kdo ji má rád, tomu se doporučuje trocha experimentování. Tip: Při vysokých teplotách paprika hořkne. Zahřívání papriky v horkém oleji bychom se tedy měli raději vyhnout. Čím ostřejší používáte druh, tím později byste jej měli přidávat do pokrmů. Jemnější druhy by měli v hrnci přistát dříve. Skladovat v suchu a chladu.


    59,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Stupeň ostrosti (na stupnici 0-10) - 0 Paprika se těší oblibě na celém světě. Je součástí mnoha marokánských kořeněných směsí a je jako taková ráda přidávána do typické marokánské polévky – Tajines. Také ve španělské tortile je červený prášek nezbytný, přičemž je upřednostňována o něco ostřejší varianta. Hodí se nejen do guláše, ale také znamenitě okoření maso, ryby i vaječné či sýrové pokrmy. Paprika je mnohostranná a neexistuje téměř nic k čemu by se nehodila. Tip: přidejte do výpeku a na mírném ohni krátce poduste. Skladovat v suchu a chladu.


    59,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem

    Pepř - „více než jenom kýchací prášek“ Sušená, neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní, ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho úplným dozráním a poté se suší. Černý pepř je mnohostranně využitelný a používá se celý, drcený nebo čerstvě mletý. Zjemňuje a zostřuje pikantní stejně jako sladké pokrmy: saláty, dresingy, čerstvé těstoviny, maso, ryby a perník naléhavě potřebují něco z jeho ostrosti. Seznam by mohl být ještě dlouze doplňován, neboť neexistuje téměř nic k čemu by se pepř nehodil. Tip: Pepř namlít nebo rozdrtit nejlépe těsně před použitím a přidat až ke konci vaření, neboť aroma je velmi prchavé. Skladovat v suchu a chladu.


    59,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Aladinovo koření do kávy bio 25 g krabička Novinka
    Skladem

    V Orientu se ví, že chuť kávy lze zpestřovat mnoha způsoby. V Aladinově koření do kávy se nachází směs z kardamomu, skořice, nového koření a hřebíčku, které v horké kávě uvolní své silné, sladké a citrónové aroma. Spolu s vanilkou nebo vanilkovým cukrem se výborně hodí na moučníky jako je tiramisu, mousse au chocolat a sladké pečivo.


    69,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Hřebíček – „koření do kompotu, svařeného vína atd.“ Kompot, punč, svařené víno a vánoční čaje si bez intenzivní ovocně ostré, peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Přesto existuje mnoho chutných kreací s hřebíčkem, které u nás nejsou tak známé. Kdo vaří arabskou kuchyni, měl by mít hřebíček určitě doma. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží. Kromě toho je hřebíček důležitou součástí prášku pěti koření a aromatické garamské směsi koření Masala. A ten kdo ji již vyzkoušel, toho nemusíme dále přesvědčovat... Skladovat v suchu a chladu.


    69,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem
    Hřebíček – „koření do kompotu, svařeného vína atd.“ Kompot, punč, svařené víno a vánoční čaje si bez intenzivní ovocně ostré, peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Přesto existuje mnoho chutných kreací s hřebíčkem, které u nás nejsou tak známé. Kdo vaří arabskou kuchyni, měl by mít hřebíček určitě doma. Kromě toho je hřebíček důležitou součástí prášku pěti koření a aromatické garamské směsi koření Masala. A ten kdo ji již vyzkoušel, toho nemusíme dále přesvědčovat... Skladovat v suchu a chladu.

     
     

    69,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Pepř barevný – „ostrá chuť a nádherné barvy“ Barevná směs pepře může být dle libosti přidávána do vaření nebo také celá zrníčka jednoduše použít do mlýnku. V průhledném mlýnku vypadá směs černého, bílého, růžového a zeleného pepře obzvláště krásně. Jelikož samotný vzhled je pro koření příliš málo, byla aromatická souhra této směsi pepřů obzvláště jemně sladěna. Čerstvě namletý pepř je výborný téměr na všechno, je ale nutností na čerstvé těstoviny a velmi dobře se hodí k rybě, rýžovým pokrmům a zelenině, kterým pepř díky jeho ostrosti propůjčuje trošku více výrazu.

    Skladovat v suchu a chladu.


    69,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Z historického pohledu je pravý pepř nejdůležitějším kořením světa, výrazně ovlivnil koloniální historii. Bez něj by evropané nikdy nezaútočily proti východu, neboť historie obchodu s kořením nebylo v podstatě nic jiného než hledání pepře. Pepř je více než jenom černý šňupací prášek, který nalezneme uprostřed každého stolu v restauraci. Pepř je koření s neuvěřitelně mnoha chuťovými nuancemi, které jsou postupně objevovány. Usušená, neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou, ovocnou vůni a intenzivní, ostrou, pronikavou chuť. Neexistuje téměř nic, k čemu by se černý pepř nehodil.

    Skladovat v suchu a chladu.


    69,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Skladem

    Pepř – „více než jenom kýchací prášek“ Zelený pepř je velmi aromatický a jenom lehce ostrý. Nezralé plody pepře se sklízí ještě zelené a jsou buďto speciálním způsobem sušeny, nebo rychle naloženy do octového nebo slaného láku, aby si zachovaly svou zelenou barvu. V kuchyni můžete zelený pepř použít celý nebo (čerstvě!) mletý. Výborně chutná v omáčkách, jako je klasická pepřová omáčka, a na čerstvě pečeném masu a rybách. Sušená zelená semínka pepře můžete také namočit ve vodě, abyste s nimi pak mohli zjemnit polévky. Tip: Čerstvé jahody se zeleným pepřem a šlehačkou jsou zkušeností, kterou ve smyslnosti nic nepředčí. Skladovat v suchu a chladu.


    69,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Ideální pro malé kuchaře, kteří chtějí vytvořit něco velkého. Tato barevná směs bez soli vykouzlí z obyčejných brambor hotovou hostinu. Tato směs koření srší barvami - oranžovou, zelenou, červenou a žlutou. Ve vůni a v chuti je krásně bylinková a na závěr se otevírá chuť rajčat. Použití tohoto koření je všestranné. Hodí se dobře na přípravu příloh, jako jsou brambory, rizoto, nebo jen tak na chleba s máslem. Obzvlášť zajímavá je pak kombinace s tvarohem nebo zakysanou smetanou. Když pak necháte smetanu chvíli odstát, směs koření se postará o krásnou hru barev. Skladovat v suchu a chladu.


    69,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Fish & Chicks grilovací koření bio 55 g krabička Novinka
    Skladem

    Citron v kombinaci s pepřem tvoří ideální kombinaci k ochucení grilovaných ryb nebo kuřecího masa. Zázvor s pepřem pak dodají jemnou ostrost.


    79,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  •  
  • Holy Veggie grilovací koření bio 30 g krabička Novinka
    Skladem

    Grilovaná zelenina přece nemusí být nuda! Okořeněná touto směsí se rázem stane z pouhé přílohy středobodem grilovacího menu. Jednoduše smíchejte koření s olejem, zeleninu potřete a grilujte.


    79,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Skladem

    Kardamon – „Chuť pro curry a kávu“ Kardamon je něco pro luxusní bytosti. Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí důležitou roli. Špetka kardamonu na šálek horkého nápoje přinesou sílu a vůni orientu. Kardamon lze použít také do perníků, pečiva a některých druhů chleba. Obzvláště chutný je kardamon i v ovocných salátech, kompotech nebo k pečenému jablku. Skladovat v suchu a chladu.


    79,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
  • Rub me Tender grilovací koření bio 60 g krabička Novinka
    Skladem

    Opravdoví mistři v grilování sáhnou po této vybrané směsi, díky které získá maso láka­vou, mírně ostrou chuť. Směs koření vetřete do masa, nechte cca 2 hodiny odležet a pak grilujte. Můžete si také vytvořit lahodnou marinádu s medem a sójovou omáčkou. Maso pak bude krásně měkké.


    79,90 Kč
       
    Značka: Sonnentor
Další produkty

Stránka 1 z 2 - 51 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.